About Me

My photo
Hardheaded, lazy, sometimes crazy..or maybe a LOT of times..shy (really?) ... and uh..be nice to me and i'll be nice back..but insult my intelligence or backstab me..u'll just see what will happen..

Bye bye 2008, holla 2009!

Wednesday, December 31, 2008

Hm..tatkala jam mnunjukkan 12 a.m...maka berakhirlah tahun 2008 ...yg tinggal hanyalah memori2 yg masih segar diingatan...harap2 dia tahun 2009...zaman gelap ku akan berakhir jua..

New year? Cakap sal new year...mesti skang ramai ngah berpusu-pusu ke tmpat2 yg happening , sunyi, dan sebagainya ngan aktiviti dan harapan masing2. Tapi aku...duk umah je la. Layan blues sorang2..hahaha...salah sapa? salah aku jugak...walaupun da ramai pelawa aku ke sana sini...tp aku MALAS!..
dgn keadaan yg pening skang ni..aku cam malas gila la nak pegi tmpat crowded...makin pening ada la...ckup la skali ja aku sambut new year kat tmpat crowded gila a.k.a Bukit Bintang...tu pon gi ngan kazen aku...taun 2001...
Ingatan tu maseh segar....tatkala aku di sembur2 ngan air setan (beer dan sekutunya) dan juga spray party thu..rimas aku! Tp ada satu part yg aku syiok masa tu...jalan crowded...berhimpit-himpit cam sardin..terlanggar-langgar ngan amoi..wooooo
best...tp stakat tu je la...(lahanat tol aku)..

Erm..panjang lak aku taip blog..maklumlah kesunyian..heh
Kepada sapa yg baca blog ni..maseh ah...sesaje je...
Erm..pe lagi nak cite?
Oh ye...azam tahun baru...erm...berenti merokok? Yea yea..aku akan usahakan...bkn demi sesiapa yg laen..ttpi demi diri aku jugak...aku tanak mengulangi peristiwa yg mnimpa ayah ngan pak cik aku yg tersayang...dua dua nye sakit jantung sebab hisabbb rokok ni...aku tanak mak aku sedih aku pon terima nasib yg sama...plus...orang keliling aku merangkap 2ndhand smoker...lg teruk effect dia...aku tanak kehilangan orang2 tersayang aku...tu ja...so far so good..aku tak beli DUNHILL hahahaha...aku akan stop (insya-ALLAH) lepas da hisab semua jenis rokok kat kdai...heheheh

Ohhh..rasa cam nak taip panjang lagi...tp takda idea!
Jap..lek sap kok lu...


hmm...ok baru gua teringat balek...starting tahun 2008..masa bye2 kan tahun 2007..aku lepak kat pool ampang ngan aizat izat n amir kot...masa tu mmg seronok ah maen pool..ada pakcik 4 orang tu ...maen..bila masok je bola terus jerit "Happy New Year!" ..so kitorang pon ikot la dorang gak...hahaha...macam sial. ok.

hohhoho..skang aku tak sorang...ijat datang tman aku lak.hooray! hehehe
so dota time! chalo bette!

Cerita sdih..taktau la da post ke blom..tp post je la!

Tuesday, December 30, 2008

Mak.....

Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan
sejuk syahdu masih terasa lagi nih....
Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....
mak macam dan sedia.....
Seminggu sebelum tu.....mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih..... kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu..... pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran diam ......
kengkadang siaran indonesia ...mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi
mak ke kuburan...
Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..
paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas
mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....
masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...kiter
kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..
Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 s akit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..
Mak tetap tak bersetuju... ..mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit kami adik
beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..
Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....
Mak.....
Malam itu abang bawa mak k e hospital dan itu lah pertama dan
terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak, kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..cukup ker duitt..
kiter jawab pula...kalau tak cukup, mak kan banyak duit... mak gelak ajerr.....
Lepas tu bila kereta kiter sampai....mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...bila kiter eksiden terlanggar kelinn naik motor.....
Punya la kiter takut...kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat
mak.....
Bila balik sahaja kampong....kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....
Mak....tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital.... nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn
Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar
suasananya.. ... terasa syahdu dan s ayu gitu...dinginnnn. ....
Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan .....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat
gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....
Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis..... kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi.... Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...kiter rindu kat mak..!
Takpa la.....nanti bila kita selesai sembanyang subuh, kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....
Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...anak mak yang seorang tu demam....
Mak tauu...cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...boleh kata setiap malam selepas
maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...tangisan tak dapat dibendung...
Mak tauu...kiter cuba bertahan... memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak... nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ...????
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi ... Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak..nanti kalau
gini ajer mak yang susah kat sana ..."
Dan akhirnya akak juga nangis ..... Agaknya mak nampak adegan tu...
sebab malam jumaat kata orang roh balik rumahh... mengharap sedekah da ri anak2 nya...
Mak tau tak...di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat... menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....
Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu.... kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak... esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje... Takper yer mak...kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak, I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih
kerana membesarkan kiter... memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah.. sampai masuk unibesiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang... boleh rasa duduk kat negara orang...
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..
Sekian terima kasih.


Yang Benar
Anak mak yang dah tak degil


p/s Bagi yang ada emak , tunjukkan lah kasih sayang anda sementara ada sedikit masa lagiii.....

Goodbye

Sunday, December 28, 2008

Good bye last year..welcome new year...

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1430!
Maaf kepada semua yang telah kulakukan kesilapan.
Im very very sorry. For the reservations i made and then canceled. For whom i've hurt..especially u.. Ms. Emo.
Hopefully this new year ...i wil be able to do what i intend to do...azam beb!

its so breezy...

Tuesday, December 23, 2008

the wind blowing...dis is the first time i feel it...i feel it..i feel it!!!
blehhhh!!!

143 in 23

♥MALAY ; aku cinta kamu / saya sayang awak
♥ENGLISH ; i love you
♥POLISH ; ja kocham cibie
♥FRENCH ; je t'aime
♥HINDI ; hum tumhe pyar karte hae
♥CZECH ; miluji te
♥SLOVAKIAN ; lu'bim ta
♥ITALIAN ; ti amo
♥UKRAINIAN ; ya tebe kahayu
♥GERMAN ; ich libe dich
♥CHINESE ; wo ai ni
♥GREEK ; s' agapo
♥HAWAIAN ; aloha wau ia oi
♥LITHUIANIAN ; tav myliu
♥KOREAN ; sa rang hae
♥JAPENESE ; aishiteru
♥ROMANIAN ; te ubsec
♥BOSNIAN ; volim te
♥ALBANIAN ; te dua
♥FILIPINO ; mahal kita
♥SPANISH ; te amo
♥PORTUGESE ; amo te
♥ARABIAN ; annah be hebic

cRaZy NiTe?

Friday, December 19, 2008

I was resting alone (all my housemates were out) on my fav spot (near my lappy) ... when i suddenly started thnking of something...and it really bothers me! I searched everywhere for that thing...and 'it' is nowhere to be found...fuck! I rushed down into Basement 2, reached my car...searched in my car...
bla bla bla...still..i couldnt find 'it'! Then i drove out of B2, (while leaving my C902,my cigarettes) at home..went to nearest 7e11 (which is inside a Shell station), i asked the guy there... "Do u have 'it'?" , and he searched or 'it'...and lastly gave up and says, "Sorry we dont have 'it'...then i rush myself to Petronas station and asked for 'it'...still..with dissapointing answer of "No". I didnt give up, so i went to TESCO Extra nearby (at 11:50 pm)....i parked..and ran inside...just to hear the P.A announcing , "We will be closing soon..thank you for coming and shop with us". Damn! I didnt get the chance to go inside at all! ..
And so on, i try my luck at Esso station..and finally..'it' was there!
I finally got my nail clipper...fuck these long nails are bothering me since last week! HAHAHAHAA
Stupid? Yeah i think so too..after i got back and see my housemates already at home..and i told them the journey i went ..with a reply "Ni bkn pengepit kuku ke atas laptop ni?" .. WHAT THE FUCK?????!!!!!!!

Je suis très désolé

Tuesday, December 16, 2008

I'm so sorry,
Thus i don't want this happening
Ooh i wish i could rewind back the time,
How foolish i am,
Stubborn as i am,
Why? Why? Why?
Fuck! I don't know why!
To me,
just you being there,
has already made my day,
no matter how tired,
or moody i am that day,
Oh,
I just don't know what to say,
For I'm blabbering in this tone of a poet?
Ha ha ha,
foolishness,
came to me..
Alas,
for true LOVE doesnt need words.

Good bye teenagers!

Saturday, December 13, 2008

That's what happen last nite for Shahira binti Mohd Shafiek (if im not mistaken)...
her beloved bf,a friend of mine/housemate/classmate...did a suprise partay for her birthday..aaa..so sweet la lu zat! haha...n for the first time yesterday...i ate a whole burger at Burger King...all due to the challenge and bet i had with aizat...which was...me eating the burger n him drinking milk (i think he's a lactose intolerrant person but mybe not) ...
And also..zat..kalaw kaw bca ni...sumpah dowh..smalam kaw mmg la cool n macho abes...first time open table sjak kenal lu? hahaha jk jgn marah...
Last but not least...they were sweet... suaping cakes each other... congrats on you,
(Aizat ///)

12 12 12

Friday, December 12, 2008

Last nite, sharply at 12 am , 12 / 12 / 2008.. i did it.
The thing i've been waiting n waiting for some time...
With some friends who knew wishing me luck...thanks all...
Eventhough im not sure how it ends up..im GLAD i did what i always wanted to..hehehehehe
and to Ms. K ...thanks for that kind yet sophicsticated and very delicate answer... i know you're trying hard not to hurt me (just an opinion) .. so I THANK YOU VERY MUCH!
I guess you just needed more time...
Yeah i know im rushing things a bit...and hell i regret that a lot! HAHAHAHA
Hope things will b better in the future...
Lastly, this is for you ...


The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you i'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may of failed
But I have loved you from the start
Ohhhh

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
Cuz talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep

Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find